Aaah mikä ihana tekosyy tämä isoäidin reseptitestaus onkaan syödä jotain, mitä ihmiskeho ei ollenkaan tarvitse. Jotain täysin höpö-höpöä, mikä vain turvottaa ja turmelee. Niin, tai voihan asiat aina käätää päälaelleenkin...
Kun olin aikoinaan (noin sata vuotta sitten) vaihto-oppilaana Amerikan ihmemaassa, sätti isäntäperheeni äiti kaupassa sen ajan aamupalavalintaani; raejuustoa. Muistan vieläkin, kuinka hän valisti, miten paljon terveellisempiä köyhät ritarit ovat banaani-raejuustoon verrattuna. "Niissähän on maitoa ja kananmunaakin" kuului perustelu. Ettäs tiedätte; tämä oli siis kasari-jenkkilandian terveysaamiainen. Heh.
KÖYHÄT RITARIT vuodelta 1909
12 ranskanleipäviipaletta
1 muna
3 dl. maitoa
1/2 tl. suolaa
1/2 rkl. vehnäjauhoja
voita paistamiseen
marjahilloa
4 dl. hyvää kermaa
1 tl. sokeria
Muna, maito, suola ja vehnäjauhot vispilöidään sekaisin; siihen kastetaan leipäviipaleet, jotka paistetaan voissa kummaltakin puolen, ja asetetaan vadille. Hilloa levitetään kullekin viipaleelle, jotka koristetaan vatkatulla kermalla, mausettuna sokerilla.
____________________
KÖYHÄT RITARIT nykykielellä
ranskanleipää
kananmuna
loraus maitoa
ripaus suolaa
(ripaus vehnäjauhoja, ei välttämätön, onhan leivässä niitä jo riittävästi)
nokare voita (välttämätön! Ilman voita ei pintaan synny amerikkalaista terveyskuorrutusta)
päälle:
marjahilloa tai tuoreita marjoja
ja vaniljasokerilla maustettua kuohukermaa tai mascarponea
Sekoita maitoon muna, suola ja jauhot. Kasta leipäviipaleet munamaitoon, sulata voi pannulla ja paista leipiin kauniin ruskea pinta. Tarjoa hillon, marjojen ja kerman (tai mascarponejuuston) kanssa.
______________________
Namskis!
VastaaPoistaKöyhät ritarit on niin hyviä!
Kyllä maistuisivat. Joskus on hemmoteltava itseään tuollaisilla herkuilla
VastaaPoista