torstai 5. tammikuuta 2017

MUHENNETUT MAKAROONIT/2


Tämän vuoden ensimmäinen vapaapäivä! HUH!

Kipakka pakkanen antoi sopivan tekosyyn käperyä lämpimään huopaan ja ihastella pakkaspäivän auringonpaistetta siististi sisätiloista. Mutta- Auts- tänään olisi pitänyt olla jotain herkkua kuvattavaksi....eikä kaapeissa ole mitään syötävää!

Jos on riittävän laiska, alkaa mielikuvitus keksiä herkkuja aivan olemattomistakin aineksista... Niinkuin esimerkiksi; pastasta, voista, kermasta ja juustojen jämistä. Ei toki mitään ravintorikasta purtavaa, mutta AAAHHH, niin hyvää!

PAUKKUPAKKASET - mikä ihana tekosyy!



MUHENNETUT MAKAROONIT/2 vuodelta 1909

250 gr. makaroonia
vettä
suolaa
2 rkl. voita
1/2 rkl. vehnäjauhja
1/2 ltr. maitoa
2 tl. suolaa
1-2 tl. sokeria
hienonn. muskottia
1 rkl. raastettua juustoa

Makaroonit katkotaan palasiksi, huuhdotaan ja keitetään melkein pehmeiksi suolatussa vedessä; sitte vesi siivilöidään pois. Voi ja jauhot käristetään, kiehuva maito lisätään vähitellen, makaroonit pannaan sekaan, muhennos saa kiehua vään aikaa ja maustetaan.

__________________

MUHENNETUT MAKAROONIT/2 nykykielellä
= laiskan emännän makaroonilaatikko

250 g (nauha)pastaa
2 rkl voita (+ ylimääräistä sipulien kuullottamiseen)
1 rkl vehnäjauhoja
5 dl punaista maitoa (tai 2 dl luomu kuohukermaa+3 dl vettä)
ripaus muskottia
laakerinlehti
merisuolaa myllystä
mustapippuria myllystä
1 dl punaleimaemmentalraastetta (tai cruyere -raastetta)
valkosipulin kynsi
puolikas punasipuli
1/2-1 dl parmigiano reggiano raastetta

Keitä pasta pakkauksen oheen mukaan, valuta ja siirrä sivuun. Kuumenna maito. Sulata voi, lisää jauhot ja anna rasvan imeä kaikki jauhot itseensä. Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen, kunnes kastike on sileää, lisää laakerinlehti ja jauhettu muskotti. Anna kastikkeen tekeytyä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja juustoraasteella, poista laakerinlehti.

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Sulata voita pannulla ja kuullota sipulisilput. Lisää sipulit ja keitetty pasta kastikkeeseen, sekoita pohjia myöten.

Kaada pastaseos uuninkestävään vuokaan ja raasta pinnalle parmesaania. Paista 200℃ uunissa, kunnes juusto sulaa ja pinta saa kauniin sävyn. Tarjoa raastetun parmesaanin kanssa.

______________________





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?