sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

ISOÄIDIN KARANTEENIKEITTIÖ / PERUNARIESKAT


HYVÄÄ HUOMENTA, KARANTEENIKANSA!
Nyt on aamu ja aurinko paistaa!

TÄMÄ PÄIVÄ LÄHTEE KÄYNTIIN UUNILÄMPIMILLÄ PERUNARIESKOILLA
Älkää nyt loukkaantuko, kun katoin pöydän vain kahdelle... Kutsun teidät kaikki virtuaaliin aamiaispöytään! Jos tämä karanteeni jatkuu vielä pitkään, saatte varmasti nähdä kattauksia mielikuvitus suurperheelleni ja mielikuvitus illanistujaisiin, valtavalle määärlle (mielikutitus)ystäviä. Maailma ympärillä on pysähtynyt, mutta keittiössä eletään kasoiselämää. Pieni karanteenikeittiö tuoksahtaa jo suurtalouskeittiöltä. Aina on jotain uunissa, tänä aamuna perunamuusin jämät.

KAIKKI AINEKSET VAIN SEKAISIN, TAIKINAKEKOJA PELLILLE JA NE RIESKOIKSI,                                    NÄIN HELPPOA SE ON!

PERUNARIESKAT

3 dl perunamuusia
1 kananmuna
3 dl ohrajauhoja
1 tl merisuolaa

Sekoita kaikki ainekset taikinaksi. Nostele kahden ruokalusikan avulla taikinakekoja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Taputtele nokareet jauhotetuilla käsillä rieskoiksi. Pistele pinta haarukalla ja paista 250℃ uunissa viitisentoista minuuttia, kunnes pinta saa vähän väriä. Anna rieskojen levätä hetki keittiöpyyhkeen alla ennen herkuttelua. 

2 kommenttia:

  1. Kiva yllätys, kun olet avannut karanteenikeittiön
    Päivät kuluvat mukavammin, kun paistaa, keittää- ja
    kypsentää kaikenlaista herkkua.

    VastaaPoista
  2. Teen heti huomenna😏Tänään jäi justiinsa sen verran peruna-juuresmuussia , että saa aikaan rieskat,kun on keittopäiväkin,niin sopii kana-vihanneskeiton kaveriksi😝

    VastaaPoista

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?