sunnuntai 19. huhtikuuta 2020

ISOÄIDIN KARANTEENIKEITTIÖ / KORVAPUUSTIT


Korvapuusti toimii kuin täsmälääke. Tämän ilopillerin teho on kolmiolääkkeen luokkaa, ja se auttaa mihin vaivaan tahansa!


Erityisen hyvältä korvapuusti maistuu ulkona, kuuman kaakaon kanssa.


VANHANAJAN KORVAPUUSTIT
5 dl 42℃ maitoa (reilusti kädenlämpöinen)
2 dl sokeria
1 tl meriauolaa
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
2 pussia (22 g) kuivahiivaa
14 dl (900 g) vehnäjauhoja
200 g notkeaa, huoneenlämpöistä voita

täyte:
100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
(vaniljasokeria, ei välttämätön mutta antaa hyvän säväyksen)
2-4 rkl kanelia

lisäksi tarvitset 1 kananmuna voiteluun, raesokeria koristeluun ja ylimääräistä jauhoa leivinalustan jauhottamiseen

Lämmitä maito 42℃:ksi, sekoita siihen sokeri, suola, kardemumma ja muna. Lisää kuivahiiva 2 desiin jauhoja, ja vispilöi seos nesteeseen. Lisää loput jauhot erissä, ja vaivaa taikina sileäksi ja kimmoisaksi (=sitko). Vaivaa lopuksi sekaan myös voi. Anna taikinan kohota puoli tuntia, lämpimässä paikassa, liinan alla.

Jauhota leivinalusta, kaada taikina alustalle ja jaa kahtia. Kauli kummastakin puoliskosta suorakaiteen muotoinen levy. Levitä pinnalle pehmeää rasvaa, ja ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kääri taikina rullaksi, nipistä saumakohta kiinni ja käännä sauma rullan alle. Paloittele rulla vinoin viilloin korvapuusteiksi, nosta palat pystyyn kapea puoli ylöspäin ja paina sormilla palojen kapea kärki alas. (Niin, että korvapuustien reunakerrokset alkavat nauraa). Anna korvapuustien nousta leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä, liinan alla, vielä puolisen tuntia.

Vatkaa munan rakenne rikki (siivilöi muna vielä ennen käyttöä, jos haluat viimeisen päälle salonkikelpoisen lopputuloksen). Voitele korvapuustit vatkatulla munalla, ripottele päälle raesokeria. Paista 225℃ uunissa kymmenisen minuuttia. (Kunnes pinta saa vähän väriä ja puustin sydänkin on kypsä).

Anna korvapuustien levätä leivinliinan alla hetki ennen herkuttelua.



1 kommentti:

  1. Tein tässä muutama päivä sitten Hannatädin kakkuja Anna Hildan reseptillä.Onnistuivat yli odotusten,niin hyviä.En ole koskaan aiemmin niitä tehnyt,koska olen joskus jossain niitä maistanut ja maistuivat ihan vaan soodalle,eli todella vastenmielisille 😒Seuraavalla kerralla raastan taikinaan vähän luomusitruunankuorta.🌻

    VastaaPoista

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?