maanantai 13. huhtikuuta 2020

ISOÄIDIN KARANTEENIKEITTIÖ / SITRUUNAVANUKAS


Ai niin, ja pitäähän sitä jälkiruokaakin olla... Kuka nyt mämmiä jaksaisi syödä päivästä toiseen?!
Sitruunavanukas tuo aterialle raikkaan päätöksen. Helppotekoinen vanhanajan jälkiruoka on oikeastaan aika hienostunut kokonaisuus. Kerma pyöristää sitruunan kirpeyden, ja kuohkea rakenne on kuin pala poutapilveä.


VANHANAJAN SITRUUNAVANUKAS
2 liivatelehteä
1/2 luomusitruuna
2 kananmunankeltuaista
1/4 dl sokeria
1/2 dl vettä
1/2 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kuohukermaa

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä, raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Laita kattilaan kuoriraaste, sitruunamehu, sokeri, vesi ja viini. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna liemi kiehuvaksi. Puristele liivatteista vesi pois ja lisää pehmentyneet lehdet kattilaan. Sekoita vanukasmassa tasaiseksi ja siirrä sivuun jäähtymään.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele jäähtyneen vanukasmassan sekaan. Kaada sitruunavanukas jälkiruokakuppeihin ja nosta jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?