sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

ISOÄIDIN KARANTEENIKEITTIÖ / JUUSTO-KERMAPERUNAT

KONSTAILEMATONTA, YKSINKERTAISTA... MUTTA NIIN HYVÄÄ!
Karitsan potkaa ja perunamuusia?  Ei...Karitsan potkaa ja uunijuureksia? EI TAAS... Karitsan potkaa ja isoäidin juusto-kermaperunoita, kyllä kiitos!

NÄMÄ UUNIIN, JUUSTO-KERMAPERUNAT ODOTTAMAAN VUOROAAN, JA KOKKI PÄIKKÄREILLE!
Potkat muhivat uunissa miedolla lämmöllä ainakin 4 tuntia... Aikaa siis on jos jonkinmoisen perunalisukkeen väsäämiseen. Isoäidin peruna ja juustolaatikko = juusto-kermaperunat valmistuvat kuitenkin silmänräpäyksessä... Tämä tarkoittaa siis päivänokosia kokille! 💤


VANHANAJAN JUUSTO-KERMAPERUNAT

1 kg kiinteitä perunoita
4 dl kuohukermaa
2 tl merisuolaa
1/2-1 tl jauhettua muskottipähkinää
mustapippuria myllystä
1 kananmuna
(2 valkosipulin kynttä)
2 rkl normaalisuolaista voita
1 dl punaleima emmental raastetta
1/2-1 dl korppujauhoja

Kuori ja keitä perunat suolatussa vedessä melkein kypsiksi. Viipaloi hieman jäähtyneet perunat ohuiksi siivuksi. Mausta kerma suolalla, muskotilla ja mustapippurilla, vatkaa sekaan muna.

Pinoa perunaviipaleet uunivuokaan, levitä juustoraaste, voinokareet, (ja jos haluat valkosipuliperunoita; niin kuoritut ja ohuiksi viipaloidut valkosipulin kynnet) perunakerrosten väliin. Kaada kermaseos perunoiden päälle ja ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista 180℃ uunissa vajaa tunti, kunnes pinta on kauniin ruskea ja perunat sopivan pehmeitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?