__________________________
SIENIPYÖRYKÄT vuodelta 1909
3 dl. jauhettuja kiehautett. sieniä
1 dl. jauhettua paistett. lihaa
1 dl. survottuja korppuja
1 dl. kermaa
1 rkl. voita
1/4 sipulia
1 muna
suolaa
hienonn. valkopippuria
voita paistamiseen
Kuorittu sipuli hienonnetaan ja ruskeutetaan voissa. Kaikki yllämainitut ainekset sekoitetaan yhteen. Seoksesta muodostetaan kahdella lusikalla pyöryköitä, jotka paistetaan voissa paksussa pannussa.
Tarjotaan keitettyjen perunain kanssa.
__________________
SIENIPYÖRYKÄT nykykielellä
1 sipuli
1 rkl voita
2 dl sulatettuja ja valutettuja pakastesuppilovahveroita
400 g kananpojan jauhelihaa
1/2 dl korppujauhoja
1/2 dl kevytkermaa
1 kananmuna
ripaus suolaa
valkopippuria myllystä
voita tai rypsiöljyä paistamiseen
Kuori ja silppua sipuli. Sulata voi pannulla, kuullota sipuli, lisää sienet ja anna nesteen haihtua, siirrä sivuun. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Muotoile lihapullataikinasta pyöryköitä kahden ruokalusikan avulla ja paista voissa kauniin ruskeiksi ja läpikypsiksi.