tiistai 5. syyskuuta 2017

KIRNUPIIMÄOHUKKAAT


Kirnupiimä antaa ohukkaille omalaatuista happamuutta... Ruokasooda tuo taikinaan kuohkeutta. Maku on jotenkin erilainen, mutta riittävän ohukasmainen. Retkievääksi syysmetsälle?!


KIRNUPIIMÄOHUKKAAT vuodelta 1909

1 muna
1 ltr. kirnupiimää
1 tl. soodaa
1/2 tl. suolaa
4 1/2 dl. vehnäjauhoja
voita paistamiseen

Muna vatkataan, ja muut ainekset sekoitetaan joukkoon. Vehnäjauhot saavat taikinassa paisua tunnin. Ohukaspannu kuumennetaan, sivellään voilla ja siinä paistetaan ohukkaat. Tarjotaan sokerin kera.

_________________

KIRNUPIIMÄOHUKKAAT nykykielellä

2 luomu munaa
5 dl kirnupiimää
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl merisuolaa
2 1/2 dl luomu vehnäjauhoja
normaalisuolaista kotimaista voita paistamiseen

Vatkaa muna ja piimä sekaisin, lisää kuiva-aineet ja anna taikinan tekeytyä varttitunti. Paista ohukkaat voissa molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi.

________________




2 kommenttia:

  1. Hei! Onkohan tämä vain minun koneellani vai kaikkien - ei näy kuin otsikko. Kirnupiimää ei ole tullut käytettyä sitten 70-luvun...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei mbkarhu1, sorry, tämä tuli linjoille jo elokuussa, mutta ihan raakileena... Vasta eilen kerkesin kuvata ohukkaat, joten tässä tämä nyt reseptien kanssa on, lopultakin. Juustoportin kirnupiimää käytin näihin...

      Poista

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?