YKSI REPALEINEN KEITTOKIRJA, ISOÄIDIN MERKINNÄT JA LAPSENLAPSI JONKA MISSIO ON HERÄTTÄÄ HENKIIN 101 VUOTTA VANHAT RESEPTIT. KERROSTALOKEITTIÖN ARKI SAA UUSIA MAUSTEITA KUN RETROSOPPA PORISEE !
sunnuntai 5. tammikuuta 2014
SUUTARINLOHI
En voi oikein pröystäillä tällä ohjeella. Minä nimittäin olin se henkilö, kuka ei ole koskaan oppinut tykästymään silleihin tai silakoihin...ehkäpä sen vuoksi ostin tälläkin kertaa ulkomuistista ihan väärän kalan. Piti ostaa suolaista silakkaa, mutta tulin kotiin kevytsuolatun sillin kanssa. Nykykielissä ohjeessa ei siis ole kirjoitusvirhettä, pelkästään ajatusvirhe kirjoittajan päässä...
"Suutarin sillilohi À la Minna" järjesti kyllä yhden iloisen yllätyksenkin...no, ei nyt sentään niin että "olipas herkullista, tästä tuleekin suosikkiherkkuni", mutta etikka oli liottanut punasipulirenkaista väriä liemeen ja muuttanut sipulirenkaat kauniin pinkeiksi...jos ei muuta, niin tästä ohjeesta saa ainakin SILMÄNRUOKAA !
_________________
SUUTARINLOHI vuodelta 1909
8 suolaista silakkaa
1/4 sipulia
1/4 tl. hienonn. maustepippuria
etikkaa
Silakat liotetaan, perataan, nahka, pää, selkäruoto ja pyrstö poistetaan. Kalat halaistaan, ladotaan asetille, hienonnettua sipulia ja pippuria ripotellaan kaloille ja etikkaa kaadetaan päälle.
_________________
SUUTARINLOHI-silli nykykielellä
4 kevytsuolattuja sillifileitä
1/2 punasipuli
1/2 tl jauhettua maustepippuria
1 dl etikkaa
3 dl vettä
1 tl sokeria
Silppua sipuli hienoksi tai leikkaa ohuen ohuiksi renkaiksi. Laita kalat tarjoiluastiaan, levitä sipuli ja maustepippuri fileiden päälle, sekoita etikkaa, sokeria ja vettä niin kauan että sokeri liukenee. Kaada etikkaliemi kalojen päälle ja anna maustua yön yli.
_________________
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?