LUOMUMUNAN KELTUAINEN VÄRJÄÄ KASTIKKEEN KAUNIIN KELTAISEKSI. |
_______________________
MUHENNETUT MUNAT vuodelta 1909
4 kov. keitettyä munaa
2 rkl. voita
1/2 rkl. vehnäjauhoja
2 dl. kermaa tahi maitoa
suolaa
hienonn. valkopippuria
(1 munankeltuainen)
Voi ja vehnäjauhota käristetään, kerma tahi maito lisätään; seoksen annetaan kiehua 5 min., maistetaan, ja vatkattu munankeltuainen sekoitetaan joukkoon. Kovaksi keitetyt munat leikataan lohkoiksi, asetetaan kulhoon ja seos kaadetaan päälle.
_________________________
MUHENNETUT MUNAT nykykielellä
2 keitettyä (luomu) munaa
(ruohosipulia koristeeksi)
1 rkl voita
1/2 rkl vehnäjauhoja
1 dl kermaa (tai täysmaitoa tai ruokakermaa)
ripaus suolaa
ripaus jauhettua valkopippuria
(ripaus muskottipähkinää)
1 luomu kananmunankeltuainen
Keitä kananmunat koviksi, liota kylmässä vedessä, kuori ja leikkaa lohkoiksi. (Silppua ruohosipuli).
Sulata voi kattilassa, ripottele jauhot sekaan ja kypsytä hetki (älä ruskista). Lämmitä kerma/maito/ruokakerma toisessa kattilassa ja vispaa voi-jauhoseokseen. (Kun sekoitettavat aineet ovat tasalämpöisiä, ei keitokseen muodostu paakkuja). Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia, nosta kattila liedeltä ja vatkaa sekaan munankeltuainen. Mausta suolalla, valkopippurilla ja muskottipähkinällä. Tarjoa keitettyjen munien kanssa, koristele annos ruohosipulisilpulla.
_________________________
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?