Edellispäivän keitetyt potut pääsevät pieneen sivuosaan vielä seuraavankin päivän ruokapöydässä. Ei tästä mitään järisyttävää makuelämystä kehity, mutta voi ja korppujauhot kuottuttavat perunasiivut rapeapintaisiksi ja tuovat vähän makuakin. Niinhän jo vanha kansa tiesi "kuka keitetyn paistaa, hän makean maistaa!"
__________________
PAISTETUT PERUNAT vuodelta 1909
1 ltr. keitettyjä perunoita
2 rkl. survottuja korppuja
2 tl. suolaa
1 tl. sokeria
3 rkl. voita tahi rasvaa
Keitetyt perunat kuoritaan, pyöritellään survotuissa korpuissa, suolassa ja sokerissa, jotka sekoitetaan yhteen ja senjälkeen perunat ruskeutetaan voissa tahi rasvassa. Perunat voi myöskin paistaa viipaleiksi leikattuina.
__________________
PAISTETUT PERUNAT nykykielellä
keitettyjä, kuorittuja perunoita
korppujauhoja
merisuolaa
mustapippuria
sokeria
voita paistamiseen
Viipaloi perunat, mausta korppujauhot suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria. Pyörittele perunaviipaleet korppujauhoissa, sulata voi pannulla ja paista perunoille kauniin ruskea pinta.
___________________
Rakas anoppini viljeli tätä sanontaa! Hän aina keitti hirvenlihaa ja paistoi sen sitten pannulla.
VastaaPoistaSiis: "Joka keitetyn paistaa, se makean maistaa!"
VastaaPoista