Hei rakkaat lukijat!
Viidennen blogivuoden päättää AH:n koekeittiön perinnejoulu. Tämän vuoden joulupostausta varten en valinnut, niinkuin yleensä, pelkästään yhtä jouluherkkua... Tänään herkutellaan pitkän kaavan mukaan.
Te kaikki olette olleet tässä "kaupunkijoulussa" ajatuksissa mukana; aatto-aamun puurosta aina H-(erkuttelu) hetkeen.
Meillä on kaapit täynnä astioita, vaikka muille jakaa, muttei yhtään kokonaista vanhanajan sarjaa... Onneksi kynttilän valossa kaikki näyttää juhlallisemmalta.
Tärkeä päivä lähtee käyntiin uunipuurolla. Ja siitähän riittää virtaa... Varsinkin jos omasta annoksesta löytyy manteli...
"KYLMÄSAVULOHI & SAVUMUIKUT" |
"JOULUSILLI" |
"SILLISALAATTI & PIPARJUURIKERMA" |
"MAKSAPATEE KORISTELLAAN ROSMARIINIPUULLA JA ROSÉPIPPURIPALLOILLA" |
"PORKKANAVANUKAS & LANTTULAATIKKO" |
"JOULUSYLTTY" |
"JOULUKINKKU" |
"JOULULIMPPU" |
Ei mitään Facebookia, eikä Twitteriä, kännykät kerätään yhteen laatikkoon, se nostetaan kirjahyllyn korkeimmalle hyllylle, tai viedään saunaan. Ollaan yhdessä. Herkutellaan. Taustalla soi vanha joulujazz ja aika pysähtyy.
"TUIKI TUIKI TÄHTÖNEN..." |
TIESITKÖ ETTÄ ALUNPERIN FAZERIN PÄÄRYNÄKUULIKSI (V.1908) NIMETYT MARMELADIT MUUTTUIVAT V. 1929 VIHREIKSI KUULIKSI JA ETTÄ NIITÄ VALMISTETAAN VIELÄKIN JOKA JOULUKSI N. 17 MILJOONAA KPL |
Tilkka portviiniä (tai herukkamehua) kruunaa juhlaillan. Herkullista Joulua kaikille! ♥
JOULUPUURO
SILLISALAATTI
PORKKANALAATIKKO
LANTTULAATIKKO
JOULUSYLTTY
JOULULIMPPU
JOULUKINKKU
JOULUSINAPPI
MAKSAPATEE
JOULUTORTUT
PIPARKAKUT
INKIVÄÄRIPIPARKAKUT
ROVASTIN PIPARKAKUT
VALKOISET PIPARKAKUT
MARENKINAPIT
Valtava määrä herkkuja,niin kuin vain jouluna voi olla! Kiitos vinkeistä. Kyllikki
VastaaPoistaVihreät kuulat ovat herkkuani! Kiitos, kun avasit niiden historiaa.
VastaaPoistaHyvää joulua!
Olet onnistunut tallentamaan joulutunnelman kauniiksi kuvakokoelmaksi. Kiitos silmänruuasta ja Hyvää Joulua!
VastaaPoistaKyllikki, Marketta ja Katariina,
VastaaPoistakiitos! Ja hyvää alkanutta uutta vuotta, sopivasti herkkuja joka päivälle!