ISOÄIDIN RESEPTILLÄ täyttää nyt 3 vuotta!
Kokonaisen kolmen vuoden ajan, aina viiden päivän välein on maisteltu vanhanajan keitoksia ja opittu aina vaan lisää omista makujuurista. Eikä minun ole tarvinnut näitä keitoksia yksinäni maistella, blogi-tilastojen mukaan sivunäyttöjen määrä on juhlapäivän kynnyksellä ylittänyt puolen miljoonan rajapyykin ja lukijoita löytyy ympäri maailmaa. Koti-Suomen jälkeen hyvänä kakkosena tulee Yhdysvallat, sitten Ruotsi, Saksa, Britannia...Tilasto on aika huimaa luettavaa, sen edessä nöyrtyy, ja se kannustaa panostamaan jatko-osiin.
Siispä rakkaat lukijat; loppua ei ole vieläkään luvassa; makuseikkailu Anna Hildan koekeittiössä, se vaan jatkuu. Kolmen vuoden kunniaksi keitellään nyt raparperihilloa ja nostetaan raparperimojito-malja. Cheers ⚑
_____________________
RAPARPERIHILLO vuodelta 1909
2 kg. raparperia
2 kg. sokeria
Raparperinvarret huuhdotaan, kuoritaan ja palotellaan pieniksi palasiksi. Sokeri ja rapaeperin palat pannaan kerroksittain pariksi päivää mehustumaan. Liemi kaadetaan kasariin, keitetään kokoon paksuksi liemeksi ja raparperipalat pannaan sekaan. Niiden annetaan hiljalleen kiehua, kunnes näyttävät kirkkailta (noin 15 min.), ja vaahto kuoritaan pois.
_____________________
RAPARPERIHILLO nykykielellä
500 g raparperin varsia
500 g sokeria
Huuhdo, kuori ja pilko raparperit. Laita raparperit kattilaan ja kaada sokeri päälle, jätä mehustumaan pariksi päiväksi. Keitä raprperejä ja sokeria miedolla lämmöllä, kunnes raparperit pehmenevät ja soseutuvat. Kuori vaahto pinnalta. Purkita puhtaaseen lasitölkkiin, sulje kansi ja säilytä jäähtyneenä jääkaapissa.
PS. RAPARPERIMOJITOon tarvitset lasin pohjalle pari teelusikallista raparperihilloa, ripauksen tummaa ruokosokeria, ja muuaman revityn mintun lehden, sitten vaan loraus rommia, jäitä ja soodavettä. Sekoitustikuksi raparperin varsi. Ja jos haluat kauniin vaaleanpunaisen juoman, jätä raparperit kuorimatta. KIPPIS !
PS2. Aivan kuin kolmevuotisjuhlan kunniaksi, (vaikka ajoitus onkin täyttä sattumaa); löytyy Anna Hildan koekeittiöstä maininta KOTOLIVING-lehdestä. Tosin Annan ja Hildan (Minnasta nyt puhumattakaan); isoäidin ja poissaolollaan loistavan tyttärentyttären nimet menevät jutunpätkässä sekaisin... mutta pääasia, että meidän ANNA HILDA on päässyt lehteen! (7.8. ilmestynyt numero, sivu 59!)
Onnea kolmevuotiaalle! :)
VastaaPoistaonnea kolmivuotiaalle, olet kyllä lukijasi ansainnut, niin kattava ja hienosti laadittu blogi jonka päivityksiä ilolla odottelee :) itse olen vasta löytänyt blogiisi, mutta onneksi löysin, tästä on nyt tullut yksi vakkariblogeista :)
VastaaPoistaOnnea!
VastaaPoistaNo niin tässä nähdään , Minna on virallisesti maailman paras! Aloitin raparperimehulla ja Nyt tuli tämä ihana hillo ja sekoitustikku.
VastaaPoistaKiitos kiitos kiitos joka vuosi!
ONNEA 3-vuotiaalle!
VastaaPoistaJa kiitos ahkeralle tyttärentyttärelle, olet tehnyt suuren urakan. Blogisi olisi ansainnut enemmän palstatilaa ja kunnon esittelyn tuollaisen epämääräisen selostuksen sijasta!
Kaunis toteutus ja arvokas historian taltiointi tämä on !!
Ninni
Onnea 3-vuotiaalle! Hyvin kirjoitettuja ja inspiroivia blogeja on ilo lukea ja sinun blogisi on yksi niistä.
VastaaPoistaOnnea 3-vuotiaalle!
VastaaPoistaTämän blogin löysin aikoinaan etsiessäni Wiipurin rinkelin ohjetta (joka vieläkin tekemättä muskottiKUKAN puutteen takia). On ihania vanhoja reseptejä ja tyylikäs blogi tämä, mie tykkään!
Onnea, onnea! t:Siru
Hei!
VastaaPoistaTämä parin päivän liettyminen. Säilytetäänkö kattilaa jääkaapissa vai huoneenlämmössä?
Tanja
Hei Tanja, ennenvanhaan on säilytetty huoneenlämmössä, mutta minä laitoin jääkaappiin, meillä lentelee kaikenlaisiä hyttiäisiä (banaanikärpäsiä) muutenkin ihan riittävästi...pilalle liemi ei varmaankaan huoneenlämmössäkään mene...
Poista