YKSI REPALEINEN KEITTOKIRJA, ISOÄIDIN MERKINNÄT JA LAPSENLAPSI JONKA MISSIO ON HERÄTTÄÄ HENKIIN 101 VUOTTA VANHAT RESEPTIT. KERROSTALOKEITTIÖN ARKI SAA UUSIA MAUSTEITA KUN RETROSOPPA PORISEE !
torstai 25. syyskuuta 2014
PORKKANASOSE
Sitruunalla maustettu sokeroitu porkkanasose on ollut vanhanajan värikäs kakkutäyte. Lisäsin soseeseen peukalonpäänkokoisen palan hienoksi raastettua inkivääriä, ja kanelitangon, ne antoivat mukavan makulisän...
Voisihan tällä soseella maustaa grahammuffinitaikinankin, ja jos sekaan heittäisi vielä vähän saksanpähkinärouhetta, ja valmiin leivonnaisen koristelisi tuorejuustolla, muistuttaisi lopputulos erehdyttävästi amerikkalaista porkkanakakkua, carrot cakea. Tai, sitten värikäs sose voisi maustaa Halloween-kuppikakun tuorejuustokuorrutteen... Taitaapa lähteä kokeiluun...
_____________________
PORKKANASOSE vuodelta 1909
porkkanoita
vettä
1 kg muserrettuja porkkanoita
1/2 kg sokeria
4 sitruunaa
Porkkanat kaavitaan puhtaiksi ja leikataan palasiksi. ne keitetään pehmeiksi vedessä, vesi kaadetaan pois ja porkkanat muserretaan sihdin läpi. Muserrettu seos, sokeri, raastettu sitruunan keltainen kuoren osa sekä mehu keitetään kunnes sose on kirkkaan näköistä. Porkkanasose käytetään kakkujen ja leivoksien täytteenä.
____________________
PORKKANASOSE nykykielellä
500 g keitettyä porkkanasosetta
250 g sokeria (tai oman maun ja käyttötarkoituksen mukaan)
2 sitruunan hienoksi raastettu kuori ja mehu
( peukalonpään kokoinen pala hienoksi raastettua inkivääriä)
( kanelitanko)
Yhdistä kaikki ainekset ja keitä miedolla lämmöllä n. 50 minuuttia.
___________________
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?