YKSI REPALEINEN KEITTOKIRJA, ISOÄIDIN MERKINNÄT JA LAPSENLAPSI JONKA MISSIO ON HERÄTTÄÄ HENKIIN 101 VUOTTA VANHAT RESEPTIT. KERROSTALOKEITTIÖN ARKI SAA UUSIA MAUSTEITA KUN RETROSOPPA PORISEE !
maanantai 5. tammikuuta 2015
RUSKEUTETUT LEIPÄKUUTIOT
Jo isoäidin aikaan viimeisteltiin samettinen sosekeitto rapeaksi paistetuilla leipäkuutioilla. Vanhaan aikaan krutonkeja syötiin makeidenkin keittojen kanssa, silloin ne on vain maustettiin sokerilla. Kuvan leipäkuutiot napsittiin hernekeiton kanssa (ohje seuraavassa postauksessa), joten maustoin ne valkosipulilla ja persiljalla... Uudestisyntyneistä kuivahtaneista leivänkannikoista tuli niin hyviä, että meinasivat loppua kesken.
_________
RUSKEUTETUT LEIPÄKUUTIOT vuodelta 1909
8 ranskanleipäviipaletta
3 rkl. voita
Viipaleet leikataan kuutioiksi, jotka paistetaan ruskeiksi voissa. Jos leipäkuutiot tarjotaan makeiden keittojen kera, voi ne kuorruttaa sokerilla. Hinoa sokeria ripotellaan ruskeutuneiden kuutioiden päälle, jotka liikutellaan vielä hetken aikaa tulella pannussa, niin etä ne kuortuvat.
____________________
RUSKEUTETUT LEIPÄKUUTIOT nykykielellä
=krutongit
leipäviipaleita
voita (tai öljyä)
kuorittuja ja silputtuja valkosipulinkynsiä
persiljasilppua
Kuutioi leipä ja kuumenna rasva pannulla. Kuullota ensin valkosipuli, lisää pannulle leipäkuutiot, ruskista rapeiksi ja ripottele sekaan persilja.
____________________
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?