maanantai 5. tammikuuta 2015

RUSKEUTETUT LEIPÄKUUTIOT


Jo isoäidin aikaan viimeisteltiin samettinen sosekeitto rapeaksi paistetuilla leipäkuutioilla. Vanhaan aikaan krutonkeja syötiin makeidenkin keittojen kanssa, silloin ne on vain maustettiin sokerilla. Kuvan leipäkuutiot napsittiin hernekeiton kanssa (ohje seuraavassa postauksessa), joten maustoin ne valkosipulilla ja persiljalla... Uudestisyntyneistä kuivahtaneista leivänkannikoista tuli niin hyviä, että meinasivat loppua kesken.
_________

RUSKEUTETUT LEIPÄKUUTIOT vuodelta 1909

8 ranskanleipäviipaletta
3 rkl. voita

Viipaleet leikataan kuutioiksi, jotka paistetaan ruskeiksi voissa. Jos leipäkuutiot tarjotaan makeiden keittojen kera, voi ne kuorruttaa sokerilla. Hinoa sokeria ripotellaan ruskeutuneiden kuutioiden päälle, jotka liikutellaan vielä hetken aikaa tulella pannussa, niin etä ne kuortuvat.

____________________

RUSKEUTETUT LEIPÄKUUTIOT nykykielellä
=krutongit

leipäviipaleita
voita (tai öljyä)
kuorittuja ja silputtuja valkosipulinkynsiä
persiljasilppua

Kuutioi leipä ja kuumenna rasva pannulla. Kuullota ensin valkosipuli, lisää pannulle leipäkuutiot, ruskista rapeiksi ja ripottele sekaan persilja.

____________________

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?