"Oikein hyviä" ja 10 pistettä, sanoo Anna Hilda. Minä voisin vielä lisätä sivuhuomautuksena "hurjan helppoja". Makukin oli kohdallaan, juuri sopivia päiväkahviin kastettaviksi.
Tällä kertaa kekseistä tuli oikein design-kakkusia, kun älysin painaa taikinaan isoäidin vanhan lasikolpakon pohjakuvion.
SOODAKAKUT vuodelta 1909
425 gr. vehnäjauhoja
212 gr. sokeria
1 rkl. hienonn. kaneelia
1 tl. soodaa
75 gr. sulattua voita
1 1/2 dl. maitoa tahi kermaa
Kuivat ainekset ja voi sekoitetaan, jonka jälkeen maito tahi kerma lisätään vähitellen. Taikina kaulitaan, pistellään ja muotilla otetaan pieniä pyöreitä kakkuja, jotka paistetaan kauniin ruskeiksi.
_______________
SOODAKAKUT nykykielellä
212 g vehnäjauhoja
100 g sokeria
1/2 rkl kanelia
1/2 tl ruokasoodaa
40 g sulatettua voita
0,75 dl kekvytkermaa
Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään, lisää kerma pienissä erissä. Kauli taikina levyksi kahden talouskelmun välissä ja painele kuvioita pyöreällä stanssilla (tai juomalasin reunalla). Paista 200 astisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin ruskean sävyn.
_______________
Voi miten hyvä idea tuo koristelun saaminen pikkuleipään! Löytysiköhän minulta mitään vastaavaa...
VastaaPoistaHyppäsin juuri herkullisten reseptiesi maailmaan mukaan! Mitä tuo nykykielellä oleva resepti tarkoittaa, onko siis pienempi annos vain kyseessä ?
VastaaPoistaJuu Anneaulikki, nykykielisen ohjeen raaka-aineet on vain ympäripyöreesti puolitettu, kun olen vähän "adhd", enkä pitänyt mitään talkoita. Hyvin toimi! :)
PoistaHeh :) Tosi kekseliästä tuo kolpakon pohja :)
VastaaPoistaTuli myöskin testattua näitä ja olivat oikein maukkaita :)
VastaaPoistaHyviä olivat. Juuri söin viimeisen.
VastaaPoistaTein kuviot kukkamaljakon pohjalla :) Olisi varmaan voinut kuvioida niillä maljakon reunankin kuvioilla, kaulintatekniikalla.
Mulla nuo kuviot vain hävisivät uunissa miltei kokonaan. Niistä jäi vain aavistus jäljelle. Lisäksi paistoin keksit vähän tummemmaksi kuin sun kuvassa.