YKSI REPALEINEN KEITTOKIRJA, ISOÄIDIN MERKINNÄT JA LAPSENLAPSI JONKA MISSIO ON HERÄTTÄÄ HENKIIN 101 VUOTTA VANHAT RESEPTIT. KERROSTALOKEITTIÖN ARKI SAA UUSIA MAUSTEITA KUN RETROSOPPA PORISEE !
keskiviikko 25. kesäkuuta 2014
PULLODILLIT
Tillillä maustettua etikkaa. Tätä voisi käyttää vaikkapa loppukesästä rapujuhlien majoneesin valmistukseen... Jos joskus haluaa pullodillejä säilöä, nyt on sopiva aika, niin kauan kun kasvimaalta saa vahva-aromista, valoisissa kesäöissä kasvanutta luomutilliä.
Ja ellet omista kasvimaata, korvaa tilli vaikka siankärsämön lehdillä. Niidenkin paras sesonki on nyt käsillä. Villiyrtin vahva aromi kesyttäisikin varmasti etikan äkäisyyden mukavalla tavalla...minä ainakin kokeilen seuraavaksi pullosiankärsämöitä...
______________________
PULLODILLIT vuodelta 1909
Tuoretta dilliä huuhdotaan, hakataan vähn kienommaksi ja sullotaan avokaulaisiin pulloihin. Väkevää, hyvää etikkaa kaadetaan päälle ja pullot korkataan hyvin. Etikka käytetään mausteena happamenimeliin kastikkeisiin.
_____________________
PULLODILLIT nykykielellä
Huuhtele ja nypi tillin lehdet avokaulaseen pulloon. Kaada päälle väkiviinaetikkaa ja sulje kansi. Anna etikan maustua ainakin viikko, käytä mauste-etikkaa vaikkapa kotitekoiseen majoneesiin tai etikkatillejä kastikkeisiin.
_____________________
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Olipas hauska ja helppo maustetilliresepti,jota täytyy kyllä kokeilla.Kyllikki
VastaaPoista