YKSI REPALEINEN KEITTOKIRJA, ISOÄIDIN MERKINNÄT JA LAPSENLAPSI JONKA MISSIO ON HERÄTTÄÄ HENKIIN 101 VUOTTA VANHAT RESEPTIT. KERROSTALOKEITTIÖN ARKI SAA UUSIA MAUSTEITA KUN RETROSOPPA PORISEE !
sunnuntai 15. kesäkuuta 2014
RUSKEUTETUT SIPULIT
Kuka keitetyn paistaa, se makean maistaa!
Nämä sipulit näyttävät hompsuisilta, mutta maku on kuin karamelliä. Kokonaisina valmistetut sipulit saisivat olla tasakokoisia ja mielellään pieniä sieviä... Ensi kerralla taidankin leikata sipulit renkaiksi. Tämä lisuke sopisi jauhelihapihville, mille tahansa lihalle tai kanalle...tai kasvispihville...tai ihan sellaisenaankin herkuteltavaksi, vaikkapa paahdetun leivän päällä, sinihomejuuston kanssa...
RUSKEUTETUT SIPULIT vuodelta 1909
12 pientä sipulia
vettä
suolaa
2 rkl. voita
2 tl. fariinisokeria
1 tl. suolaa
1 dl. lihalientä
Sipulit kuoritaan, keitetään suolatussa vedessä puolipehmeiksi ja kaadetaan lävikköön valumaan. Ne ruskeutetaan voissa; sokeri ja suola ripotellaan päälle. Kiehuva lihaliemi lisätään, ja sipulit saavat kannen alla hiljalleen paistua valmiiksi.
______________________
RUSKEUTETUT SIPULIT nykykielellä
500 g mahdollisimman pieniä sipuleita (mutta kuivattuja, ei kevätsipuleita)
vettä
suolaa
2 rkl voita
2 tl fariiisokeria
1 tl merisuolaa
1 dl lihalientä (tai kasvislientä)
Kuori sipulit ja keitä suolatussa vedessä al denteiksi, valuta vesi pois. Laita voi sipulikattilaan ja ruskista sipuleita käännellen. Ripottele sokeri ja suola sipuleiden sekaan, kuullota vielä hetki. kaada kuuma liemi kattilaan ja laita kansi päälle. Anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes sipulit pehmenevät.
_____________________
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Löysin blogisi eilen sateisen sunnuntain ratoksi ja sain tänään työpäivän jälkeen luettua postaukset loppuun. Täytyy kiittää ihanasta blogista ja hauskoista ohjeista, muutama menee ehkä kokeiluunkin. :)
VastaaPoistaJään seuraamaan! Mukavaa kesää sinne!
Kiitos Anonyymi, ☀ista kesää sullekin!!!
VastaaPoista